reklama

Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem

Houby dušené v kuskusu (4 osoby)

Ingredience

  • 1 lžíce škrobové moučky
  • 500 g čerstvých hub
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek kuskusu
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 1 svazek nati jarní cibulky
  • 5 lžic sojové houbové omáčky 
  • sůl 
  • mletý bílý pepř 
  • mletý zázvor 
  • olej

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na větší kusy. Potom je krátce propláchneme studenou vodou a necháme okapat do mísy.
  2. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Očištěný česnek prolisujeme.
  3. Šálek kuskusu o objemu 150 ml připravíme podle návodu na obalu. Studený zeleninový vývar promícháme s mletým zázvorem, sójovou omáčkou a škrobovou moučkou.
  4. Na oleji zprudka osmahneme houby, které osolíme a opepříme. Potom zmírníme teplotu, zakryjeme poklicí a zvolna dusíme alespoň 20 minut. Podle potřeby houby podléváme okapanou vodou z hub.
  5. K podušeným houbám přidáme usekanou cibulku a vše zalijeme ochuceným vývarem se škrobovou moučkou. Krátce povaříme do zhoustnutí a nakonec vmícháme uvařený kuskus.
  6. Houby dušené s kuskusem podáváme samostatně s pečivem nebo jako přílohu ke grilovanému či pečenému masu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama