reklama

Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem

Gnocchi z ricotty a sýru Asiago s houbovou omáčkou

Ingredience

Na gnocchi:

  • 500 g ricotty
  • 250 g hladké mouky
  • 120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio + na posypání (koupíte například v La Formaggeria Gran Moravia)
  • 2 vejce
  • sůl, bílý pepř podle chuti

Na omáčku:

  • 100 g hříbků
  • 100 g žampionů
  • 50 g vlašských ořechů
  • 60 ml olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • sůl, černý pepř

Postup

  1. Začněte přípravou omáčky: očistěte houby, nakrájejte je na plátky a smažte na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut.
  2. Část hub ponechte stranou na ozdobu.
  3. Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte usmažené houby a mixujte.
  4. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.
  5. Nyní si připravte gnocchi: do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr Asiago stravecchio, špetku soli a pepře a vše promíchejte.
  6. Těsto přesuňte na pomoučený vál a dál zpracovávejte, až je hladké a kompaktní.
  7. Vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm.
  8. Stiskněte je zadní stranou vidličky, aby získaly ten správný tvar, a položte je na pomoučený vál.
  9. Dejte vařit dostatečné množství lehce osolené vody, do vroucí vody dejte vařit gnocchi a slijte je, hned jak vyplavou na povrch.
  10. Uvařené gnocchi přesypte do velké pánve, přidejte k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio, promíchejte a servírujte ozdobené osmaženými plátky hub.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama