reklama

Zpracujte čerstvě nasbírané houby do skvostných pokrmů: S masem či kuskusem

Sýrový dort s houbami

Ingredience

  • listové těsto
  • 40 g másla 
  • 50 g mouky
  • ¼ l mléka
  • 200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia
  • 2 vejce
  • 150 g hříbků (nebo jiných tvrdých hub) nakrájených na malé kousky
  • sůl

Postup

  1. Vyložte listovým těstem zapékací formu a připravte si náplň.
  2. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a špetku soli a připravte zápražku (jíšku).
  3. Přidejte horké mléko a nechte pár minut povařit do bešamelu, poté přidejte nastrouhaný sýr a nakrájené houby.
  4. Nakonec vmíchejte dva žloutky a následně sníh ze dvou bílků.
  5. Náplň nalijte na listové těsto, zatočte okraje těsta a dejte péct do trouby rozehřáté na 180° asi na 25 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama