Je naprosto normální, že přes zimu tíhneme spíše k tučnějším a těžším jídlům. S příchodem jara je ale třeba to změnit. Zařaďte především čerstvé ovoce a zeleninu, ve kterých je největší množství vitamínů. Do jídelníčku přidejte i ořechy, luštěniny a bylinky. Trávicímu traktu prospějí kysaná mléka a kvalitní jogurty, které podpoří střevní mikroflóru. To vše podpořte ještě dostatečným pitným režimem, odborníci doporučují především různé minerální vody a bylinné čaje.
"Zdravá a pestrá strava podporuje dobrý stav těla, to všichni víme. Na jaře je třeba dodat tělu hlavně vitamíny z čerstvého ovoce a zeleniny. Skvělou cestou jsou smoothies nápoje. Obecně zdravý člověk nemusí zařadit vitamíny v tabletách, kromě vitamínu D, kterého máme přes zimu všichni nedostatek. Specifickou skupinu tvoří senioři, kteří mají často problémy s příjmem potravy. Pro ty jsou pak pro dodání veškerých potřebných živin ideální nutridrinky," říká nutriční terapeutka Dana Šímová.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.