Recepty na lehké a zdravé obědy: Ochutnejte jídla s italskými sýry
Inspirace na vaření není nikdy dost. Milujete-li italské sýry, vyzkoušejte naše recepty, které vytvořil šéfkuchař Radek Hasman z LaBottega. Příprava možná není úplně jednoduchá, ale nebudete litovat.
ParmigianoReggiano, Asiago a Gorgonzola. To jsou tři nejznámější druhy italských sýrů s dlouholetou tradicí.
Tyto sýry sežente i u nás. Ale pokud chcete mít jistotu, že kupujete skutečně originání sýr s tou pravou a nezaměnitelnou chutí, hledejte evropskou značku DOP, což je chráněné označení původu. Výrobky s touto ochrannou známkou charakterizuje tradiční geografické místo původu. Vyrábí se tedy z toho správného mléka a v tradiční oblasti, jejíž vlastnosti dávají sýru specifickou chuť. Známka také zaručuje, že jsou sýry vyráběny tradiční formou a za pomocí postupů, které vymysleli naši předci.
Všechny tři sýry se používají jak ve studené, tak v teplé kuchyni a mají téměř nekonečné množství využití. My jsme pro vás vybrali čtyři recepty, které připravil šéfkuchař Radek Hasman z LaBottega.