Kdybychom k večeři pojídali jen zeleninové saláty, tak by se nám to asi brzy zajedlo. Nemyslíte? "Jídlo je požitek, který nabízí nepřeberné množství chutí a vůní, tak proč bychom se měli omezovat jen na večeři v podobě zeleninového salátu. Nehledě na to, že přidáním neuváženého množství proklamovaného olivového oleje můžeme salát proměnit v doslova kalorickou bombu. Mějte na paměti, že zdravý jídelníček obecně je o pestrosti, nutričně vyvážených potravinách a adekvátní porci, která by měla být nastavena tak, aby byl vždy energetický výdej vyšší než příjem. Večeře je druhým nejvydatnějším jídlem dne, tak ji neodbývejte. K večeři si můžete bez obav dopřát třeba maso či rybu s tepelně upravenou zeleninou, hummus s celozrnnou bagetkou, těstoviny s rajčatovou omáčkou a Šmakounem, rýžové nudle s tofu a arašídovou omáčkou, tortillu s krůtím masem a červeným zelím, masový závitek s bulgurem apod.," říká nutriční specialistka Kateřina Šimková ze Zdravého stravování.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.