Grilovaný bůček
Co budete potřebovat:
- 1,3 kg vepřového boku (vykoštěného)
- 4 lžíce medu
- 4 lžíce omáčky Teriyaki
- 2 lžíce kvalitní sójové omáčky (tmavé)
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného zázvoru
- ¼ lžičky kajenského pepře
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr
- Hamé křen
Postup
- Vepřový bok si nakrájíme na cca 7 - 10 mm silné plátky. V misce si smícháme med, omáčku Teriyaki, sójovou omáčku, olivový olej, utřený česnek, zázvor, kajenský pepř a podle chuti dosolíme. Do této marinády naložíme vepřový bok a necháme minimálně dvě hodiny marinovat.
- Bůček opékáme na grilu na středním plameni do propečení. Podáváme s křenem.
Další recepty na grilované maso najdete zde.