reklama

Recepty na grilování, které musíte vyzkoušet

Grilovaný bůček

Co budete potřebovat:

  • 1,3 kg vepřového boku (vykoštěného)
  • 4 lžíce medu
  • 4 lžíce omáčky Teriyaki
  • 2 lžíce kvalitní sójové omáčky (tmavé)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • sůl podle chuti
  • čerstvý koriandr
  • Hamé křen

Postup

  1. Vepřový bok si nakrájíme na cca 7 - 10 mm silné plátky. V misce si smícháme med, omáčku Teriyaki, sójovou omáčku, olivový olej, utřený česnek, zázvor, kajenský pepř a podle chuti dosolíme. Do této marinády naložíme vepřový bok a necháme minimálně dvě hodiny marinovat.
  2. Bůček opékáme na grilu na středním plameni do propečení. Podáváme s křenem.

Další recepty na grilované maso najdete zde.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama