reklama

Recepty na grilování, které musíte vyzkoušet

Flank steak s křenovou omáčkou

Co budete potřebovat:

  • 1 flank steak (tloušťka 5 cm)
  • sůl na dochucení
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 větvičky tymiánu
  • lžička sušeného česneku
  • pečivo k podávání

Na křenovou omáčku

  • 3 lžíce majonézy
  • lžička octu
  • 3 lžíce Znojmia Krenex
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • lžička čerstvě mletého pepře

Postup

  1. Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Tymián otrhejte z jedné větvičky a přidejte k máslu, přisypte česnek a promíchejte. Steak (musí mít pokojovou teplotu) přelijte máslem a nechte 5 minut marinovat.
  2. Připravte si křenovou omáčku. Smíchejte majonézu s octem a Krenexem. Přidejte zbylé ingredience na omáčku a metličkou promíchejte.
  3. Rozdělejte gril a na rozpáleném grilovacím kameni připravený steak zprudka ze všech stran osmažte (cca 30 vteřin z každé strany). Přidejte zbytek másla z marinády a pečte dalších 30 vteřin z jedné a 30 vteřin z druhé strany.
  4. Steak přendejte na prkýnko a nechte 10 minut odpočívat, pak nakrájejte na plátky, posypejte zbylým tymiánem a podávejte s pečivem a křenovou omáčkou.

Další recepty na grilovné maso najdete zde.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama