Cibuli nakrájíme najemno, stroužky česneku nožem rozmáčkneme a taktéž nakrájíme. V hrnci rozpálíme menší množství oleje, na kterém začneme smažit nejdříve cibuli a po chvíli i česnek. Až začne obojí chytat lehce zlatavou barvu, přidáme ještě na malé kostičky nakrájenou bramboru a společně dorestujeme. Poté podlijeme vývarem a vaříme cca 10 minut do změknutí brambor.
Až se tak stane, nasypeme mražený hrášek a jen krátce prohřejeme. Poté přemístíme všechnu zeleninu s částí vody a lístky máty do mixéru a rozmixujeme na kaši. Použít můžeme i tyčový mixer. Vrátíme krém zpět do hrnce, vrátíme i případnou vodu, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Podáváme s opečenou slaninou, česnekovými krutony, kouskem pečiva nebo oblíbenými semínky. V horké letní dny krém dobře chutná i studený.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.