reklama

BLOG Život podle Karol: Zdravé a rychlé recepty pro celou rodinu

Domácí pohankové müsli

Müsli jsou pro mnoho lidí startem dne, jenže ty, které se prodávají běžně v obchodech, nejsou svým složením zrovna ideální. Víte, že si je snadno můžete připravit doma? Stačí jen smíchat to, co máte nejradši a společně vše upéct. Výhodu mají v tom, že se dají kombinovat na mnoho způsobů.

Co budete potřebovat:

  • 2 hrnky ovesných vloček
  • 2 hrsti sušeného strouhaného kokosu
  • 1 hrst pohanky (kroupy)
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 hrst celých mandlí
  • 1 hrst nasekaných kešu oříšků
  • 1 hrst nakrájených datlí
  • 1 hrst sušených brusinek
  • 2 lžičky chia semínek
  • 80g rozpuštěného másla
  • 50ml medu
  • špetka soli

Postup

  1. Ve velké hluboké míse si smícháme suché suroviny kromě datlí, brusinek a kokosu. Pokud byste radši měli pohanku měkčí, tak ji nejdříve povařte.
  2. Do směsi postupně zamícháme rozpuštěné máslo a med tak, aby se kompletně celá směs propojila a byla "mokrá".
  3. Vše přesypeme na plech a dáme péct na 150°C.
  4. Pečení trvá přibližně hodinu s tím, že je každých 10 minut potřeba směs promíchávat a je potřeba pravidelnost opravdu dodržovat, jinak se Vám připeče a bude po srandě.
  5. Nakonec vmícháme datle, brusinky a kokos.
  6. Necháme směs vychladnout a přemístíme ji do uzavíratelné dózy, kde vydrží dlouho.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama