reklama

BLOG Život podle Karol: Zdravé a rychlé recepty pro celou rodinu

Zapečené palačinky z celozrnné žitné mouky

Zapečené palačinky ve slané variantě jsou výbornou večeří pro celou rodinu. Oproti klasickým palačinkám zasytí na dlouhou dobu a nestráví se tak rychle. Jen se po nich zapráší a můžete si je připravit v různých kombinacích přesně podle své chuti. Nedá se na nich vůbec nic zkazit, proto jsou ideální volbou také pro začátečníky.

Co budete potřebovat:

Na palačinky

  • 400ml vody
  • 200g celozrnné žitné jemně mleté mouky
  • 2 celá vejce
  • 1 lžíce oleje/másla (na pánev)
  • špetka himálajské růžové soli

Na náplň

  • 800g listového špenátu
  • 2 balení slaniny
  • 1 balení mozarelly
  • 1 balení goudy
  • ½ kelímku smetany na vaření
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lahůdková cibulka
  • špetka himálajské růžové soli

Postup

  1. Veškeré ingredience na palačinky společně vymícháme v hladké řídké těsto a na oleji/másle vytvoříme přibližně 5 palačinek, které si odložíme stranou.
  2. Na oleji/másle osmahneme na drobno nasekanou lahůdkovou cibulku se slaninou.
  3. Listový špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Vložíme ho do mísy či hrnce a přidáme k němu osmahnutou cibulku se slaninou, prolisujeme do něj stroužky česneku, přidáme také nakrájenou mozzarelu a řádně zamícháme.
  4. Následně už jen plníme palačinky, které srolované skládáme do menší zapékací mísy. Zalijeme je polovinou kelímku smetany na vaření a poskládáme na ně plátky goudy.
  5. Vložíme do trouby a pečeme hezky dozlatova 15-20 minut na 200°C.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama