reklama

BLOG Život podle Karol: Zdravé a rychlé recepty pro celou rodinu

Tuňáková pomazánka

Je známo, že by ryby měly být v našem jídelníčku pravidelně. Jsou totiž přirozeným zdrojem jódu i vitamínu D. Jenže ne vždy je možnost sáhnout po kvalitní čerstvé rybě a proto doporučuji sáhnout po kompromisu v podobě kvalitní rybí konzervy ve vlastní šťávě (ne v oleji, ty bývají často naopak dost nekvalitní). A z jedné takové konzervy si připravíme výbornou tuňákovou pomazánku.

Co budete potřebovat:

  • 200g lučiny (ideálně domácí)
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 malá cibule
  • 2 vejce
  • špetka himálajské růžové soli

Postup

  1. Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a následně je nadrobno nakrájíme.
  2. Stejně tak nakrájíme i cibuli.
  3. Všechny suroviny smícháme ve větší míse a podáváme (nejlépe) s čerstvým domácím chlebem.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama