Tuňáková pomazánka
Je známo, že by ryby měly být v našem jídelníčku pravidelně. Jsou totiž přirozeným zdrojem jódu i vitamínu D. Jenže ne vždy je možnost sáhnout po kvalitní čerstvé rybě a proto doporučuji sáhnout po kompromisu v podobě kvalitní rybí konzervy ve vlastní šťávě (ne v oleji, ty bývají často naopak dost nekvalitní). A z jedné takové konzervy si připravíme výbornou tuňákovou pomazánku.
Co budete potřebovat:
- 200g lučiny (ideálně domácí)
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 malá cibule
- 2 vejce
- špetka himálajské růžové soli
Postup
- Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a následně je nadrobno nakrájíme.
- Stejně tak nakrájíme i cibuli.
- Všechny suroviny smícháme ve větší míse a podáváme (nejlépe) s čerstvým domácím chlebem.