reklama

BLOG Češka z Česka: Jednoduchý recept na jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Sezóna českých voňavých a sladkých jahod je tady! Výborné jsou nejen čerstvé, ale i součástí dezertů. Jeden z mých oblíbených je tento jednoduchý recept na jahodové knedlíky z lehkého tvarohového těsta. Věřím, že si ho taky zamilujete!

Foto: Češka z Česka

Co budete potřebovat:

Knedlíky (cca 15 knedlíků - 1 knedlík = 1 jahoda)

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1vejce
  • špetka soli
  • jahody (15 jahod asi 500 g)
  • asi 200 g hrubé mouky (přidávám mouku postupně podle potřeby)

Na hotové knedlíky:

  • máslo na polití
  • moučkový cukr na posypání
  • tvaroh (měkký či nastrouhaný tvrdý) nebo zakysaná smetana

Postup:

Češka z Česka

Češka z Česka

Jana tvoří blog Češka z Češka (https://www.ceskazceska.cz), ve kterém najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v České republice, lokální suroviny, využití kuchyňských známých i divokých bylinek, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska. Nechte si připomenout něco z české kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

  1. V míse promíchejte tvaroh, vejce a špetku soli. Přidejtepostupně hrubou mouku, promíchejte a nechte chvilku odležet.
  2. Mezi tím připravte větší hrnec ve kterém nechte vařit vodu. Jahody očistěte, umyjte a osušte.
  3. Odpočaté těsto vyklopte na pomoučený vál a s trochou mouky ho vyválejte do tvaru válečku v průměru cca 5 cm. Těsto hnětením řídne, tak se snažte jej zpracovat rychle.
  4. Z válečku těsta krájejte kolečka, v dlaních z nich pak vytvořte placky a do jejich středu dejte jahodu, opatrně ji obalte těstem.
  5. Knedlíky pak opatrně vložte do vroucí vody a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. A je hotovo.
  6. Na talíři můžete tvarohové knedlíky ozdobit zakysanou smetanou nebo měkkým či nastrouhaným tvrdým tvarohem, pocukrovat, polít rozpuštěným máslem a ozdobit čerstvými jahodami.

Dobrou chuť!

Více receptů najdete na mém blogu www.ceskazceska.cz.

reklama
reklama
reklama