reklama

Trápí vás ledvinové kameny? Víme, jak na ně!

Bolí vás ledviny a máte nutkání na časté močení? Dejte si pozor na ledvinové onemocnění v podobě ledvinových kamenů!

Foto: Thinkstock

Ledviny jsou pro naše tělo velmi důležité, protože vylučují z těla toxické a odpadové látky. Závažným onemocněním jsou právě infekce a ledvinové kameny. Nenechte své tělo trápit.

Ledvinové kameny nám dokážou pěkně znepříjemnit život, podívejte se, jakou prevenci zvolit proti tvorbě kamenů a jak ledvinové onemocnění rozpoznat!

Co jsou ledvinové kameny?

Ledvinové kameny vznikají při nahromadění minerálních solí, které vykrystalizují v močových cestách. Jsou různě veliké od částeček až k velkým kamenům, které blokují odchod moče. Kameny se vytváří ze šťavelanu vápníku, kyseliny močové, cystinu a fosfátu. Kromě ledvinových kamenů můžeme trpět onemocněním způsobeným infekcí, jako je Brightova choroba nebo hnisavé záněty Pyelonefritidy a glomerulonefritidy, kdy se vylučuje krevní bílkovina do moči.

Jak rozpoznat ty správné příznaky?

Při ledvinovém onemocnění pociťujeme nevolnost, která dochází až ke zvracení. Dále je prokázaná ztráta chuti k jídlu a bolest v bederní krajině a v dolní polovině břicha a tříslech. Příznaky ledvinového onemocnění také poznáte při objevení hnisu nebo krve v moči. Jistým důkazem, že je s vašimi ledvinami něco v nepořádku, je nepříjemné a časté pocity na záchod.

Co způsobuje onemocnění ledvin?

Velkým problémem je naše strava bohatá na průmyslově zpracované a čištěné potraviny a živočišné bílkoviny. Dalším pomocníkem pro vznik onemocnění je snížená imunita organismu, špatná funkce příštítných tělísek nebo genetická zátěž.

Ledvinové kameny se tvoří při nedostatečném vylučování moči nebo při nadměrném množství kyseliny močové v krvi. Důsledkem a příčinou ledvinového onemocnění je i vysoký krevní tlak.

Jakou zvolit prevenci?

Výzkumy ukázaly, že je dobré užívat hořčík a vitamín B6. Určitě podpořte své močení čajem z listů pampelišky, který se postará o pravidelné vyprázdňování. Dodejte svému tělu antioxidanty a vitamín C a E. Vynechejte ze svého jídelníčku potraviny obsahující oxaláty, které jsou v čakoládě, arašídách nebo špenátu. Dbejte na dostatečný pitný režim a včas při bolestech navštěvujte lékaře, který většinou ledviny léčí vhodně zvolenými antibiotiky.

 

reklama
reklama
reklama