reklama

Jarní očista pro tělo i duši. Jak si poradit v kuchyni s čajem matcha?

Roláda s MatchaTea krémem

Ingredience:
Těsto:

  • 4 vejce
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 120 g pískového cukru
  • 100 g polohrubé mouky
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • citronová kůra
  • 1 lžička MatchaTea

Krém:

  • 1 mascarpone
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač šlehačky
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 1 lžička MatchaTea

Postup přípravy:

Bílky vyšleháme s ¾ cukru, vmícháme žloutky utřené se zbylým cukrem a olejem. Po lžících vmícháme mouku s práškem do pečiva a MatchaTea.
Pečící papír potřeme máslem a posypeme jemně moukou. Rozetřeme rovnoměrně a pečeme 10 až 15 minut při teplotě 180 °C. Na vál dáme utěrku, posypeme cukrem a upečené těsto ještě teplé překlopíme na utěrku.
Sloupneme papír a těsto i s utěrkou srolujeme.

Šlehačku vyšleháme. V malém množství vody rozmícháme MatchaTea a zamícháme do mascarpone. Vše smícháme a přidáme mandlové lupínky a ztužovač šlehačky. Po vychladnutí rozbalíme, naplníme krémem a opět srolujeme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama