reklama

Už jste pili matcha tea? Nakopne vás víc než káva a nabídne úžasnou chuť

Tak trochu jiný způsob pěstování

  • Čaj matcha se pěstuje i zpracovává jedinečným způsobem.
  • Roste na čajovníkových plantážích, které se tři týdny před sklizní zakryjí plachtami. Listy, ke kterým pod plachtami nedopadá téměř žádné světlo, se tak doslova "napumpují" zeleným chlorofylem.
  • Aby se zachovalo co největší množství prospěšných látek v čaji, sklízí se listy ručně, napařují se v páře a velice opatrně suší.
  • Po usušení se v pečlivém a pomalém procesu odstraní z listů všechny stopky a žilky a list se mele ve speciálních kamenných mlýnech i několik hodin v úplné tmě, protože je náchylný na světlo.
  • Technologie zpracování matcha je stará více než 800 let a její průběh se za celá staletí prakticky nezměnil.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama