Jak bylo řečeno v úvodu, jídelníček je alfou a omegou zdraví. Vhodně sestavená strava v kombinaci s odpovídajícím pohybem je dobrým základem všeho. Pro pomalé utváření pevnějších stravovacích návyků je navíc doba restrikcí ideální.
"Na nové režimy je nutné si v klidu zvyknout. Jednorázové nevyvážené diety nejsou řešením. Trvale podpořit imunitní systém dokáže jen pestrá a vyvážená skladba," říká odborná garantka projektu Vím, co jím a piju, dietoložka Karolína Hlavatá. Podle ní by ve stravě neměl chybět dostatek kvalitních bílkovin rostlinného nebo živočišného původu, ideálně v poměru 1 : 1. Maso by se nemělo vynechávat, je důležitým zdrojem vitaminu B12 a železa. Bílkoviny jsou důležité nejen jako stavební látky, ale také pro imunitní systém. Zapomínat bychom neměli ani na ryby, kde najdeme mastné kyseliny omega 3, které působí protizánětlivě, a zařazovat je do jídelníčku 2x týdně. Samozřejmostí je dostatečný příjem ovoce a zeleniny.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.