Ingredience:
1 hrnek kukuřičné hladké mouky
1 hrnek pšeničné hladké mouky
1/3 hrnku třtinového nebo kokosového cukru
1 a půl kávové lžičky prášku do pečiva
50 g másla
ovocná přesnídávka
1/2 hrnku jablečné šťávy
1 vejce
holandské kakao
bobulovité ovoce (např. maliny, borůvky, ostružiny)
V míse smícháme obě mouky, cukr a prášek do pečiva. Ve druhé míse spojíme přesnídávku s jablečnou šťávou, rozpuštěným máslem a vajíčkem. Obsah obou mís důkladně promícháme a přidáme očištěné ovoce. Do druhé mísy si připravíme a promícháme jablečnou šťávu s přesnídávkou. Pak obsahy obou misek smícháme a důkladně promícháme. Pokud chceme muffiny hnědé, přidáme do těsta ještě polévkovou lžíci kvalitního kakaa. Vzniklou směs opatrně promícháme s očištěným ovocem. Plníme do muffinových košíčků a pečeme ve formě na muffiny při teplotě 180 °C asi 20-25 minut. Jestli už jsou muffiny dostatečně propečené, kontrolujeme průběžně pomocí špejle.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.