reklama

Školní svačiny: Hlavně dětem nedávejte peníze

Muffiny s lesním ovocem

Ingredience:
1 hrnek kukuřičné hladké mouky
1 hrnek pšeničné hladké mouky
1/3 hrnku třtinového nebo kokosového cukru
1 a půl kávové lžičky prášku do pečiva
50 g másla
ovocná přesnídávka
1/2 hrnku jablečné šťávy
1 vejce
holandské kakao
bobulovité ovoce (např. maliny, borůvky, ostružiny)


V míse smícháme obě mouky, cukr a prášek do pečiva. Ve druhé míse spojíme přesnídávku s jablečnou šťávou, rozpuštěným máslem a vajíčkem. Obsah obou mís důkladně promícháme a přidáme očištěné ovoce. Do druhé mísy si připravíme a promícháme jablečnou šťávu s přesnídávkou. Pak obsahy obou misek smícháme a důkladně promícháme. Pokud chceme muffiny hnědé, přidáme do těsta ještě polévkovou lžíci kvalitního kakaa. Vzniklou směs opatrně promícháme s očištěným ovocem. Plníme do muffinových košíčků a pečeme ve formě na muffiny při teplotě 180 °C asi 20-25 minut. Jestli už jsou muffiny dostatečně propečené, kontrolujeme průběžně pomocí špejle.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama