Není čokoláda jako čokoláda. Mnohdy to, co najdete na prodejních pultech obchodů, s tradiční čokoládou nemá příliš společného.
V souvislosti s čokoládou jako superpotravinou je třeba vyhnout se přeslazené mléčné pochoutce a sáhnout raději po hořké (třeba i raw) kvalitní čokoládě. Její chuť vás dostane a vlastnosti posílí.
Kvalitní raw čokoláda z nepražených kakaových bobů je obrovským zdrojem energie. Řadí se mezi antioxidanty, podporuje tvorbu serotoninu (hormonu štěstí), zlepšuje náladu, zbavuje únavy a navrch zahání chuť na sladké.
Aby však čokoláda byla "superfood", musí jít o čokoládu s čistým kakaovým práškem, minimálně 85 procent.
Čokoláda z nepražených kakaových bobů je opravdu bohatá na koncentrované množství vitaminů a minerálů a je super zásobárnou energie, protože neprochází procesem pražení, doslazování a dochucování.
Má tak mnohem více živin, včetně kofeinu, které v "klasické" levnější čokoládě nenajdeme.
Centrum.cz | Atlas.cz 1999 – 2024 © Economia, a.s. | O nás | Všechny služby | Volná místa
Inzerce | Služby firmám | Všeobecné podmínky | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Zpracování osobních údajů | Audiovizuální mediální služby | Nápověda
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno.
Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.