„Skotská“ vejce
Ingredience:
- 500 gramů mletého masa
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 1 vejce čerstvé
- šalotka
- 150 gramů mouky
- 300 gramů strouhanky
- hrst nasekané petrželky
- špetka soli a pepře
- špetka muškátového květu
Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme a obalíme v mouce. Dále si připravíme mleté maso, které okořeníme muškátovým květem, solí a pepřem. Na závěr přidáme petrželku nasekanou najemno.
Masovou směs rozdělíme na pět stejných dílů, ze kterých tvarujeme placičky. Na každou pak položíme vajíčko a touto masovou směsí ho zabalíme. Vytvarujeme koule, které obalíme v trojobalu jako klasické řízky. Kuličky smažíme namočené v oleji na pánvi nebo fritovacím hrnci asi pět minut dozlatova. Podáváme s bramborem nebo za studena s chlebem a hořčicí.
Zdroj: kamprobio.cz