Vyzkoušejte nové recepty z pořadu Prostřeno
Pořad Prostřeno vám obzvláštní víkendové vaření. Vyzkoušejte nové recepty!
Dnes jsme do našeho víkendového menu vybrali lahodné koláče, výtečnou roštěnou a velmi oblíbenou chřestovou polévku. Vyzkoušejte s námi recepty z pořadu Prostřeno.
Každý všední den můžete sledovat pořad o vaření - Prostřeno, který Televize Prima vysílá od 18:00 hodin. Pět kuchařů bojuje o hodnotnou cenu 40 tisíc korun. Podívejte se na ty nejlepší recepty.
Chřestový krém
Nákupní seznam: 1 balení bílého chřestu, 50g másla, 1litr vývaru, 250ml smetany na vaření, hladká mouka, sůl, pepř
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme silným vývarem. Přidáme oloupaný a na kostičky nakrájený chřest. Hlavičky je dobré nechat na ozdobu. Chřest je třeba uvařit doměkka a polévku rozmixovat. Na závěr se polévka zjemní smetanou a nechá chvilku provařit. Solíme a pepříme podle chuti. K polévce se hodí opečené krutony z bílého pečiva.
Hovězí roštěná
Nákupní seznam: 1 kg roštěnce, 1 hrst sušených hub, 2 cibule, 1 větší cibule, hladká mouka, pepř, sůl
Hovězí maso si naporcujeme, trochu poklepeme a osolíme a opepříme dle chuti. Maso si lehce poprášíme moukou a opečeme na zpěněné cibulce. K masu přidáme sušené houby, které je dobré den předem namočit v troše mléka. Vše do měkka podusíme v tlakovém hrnci. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku podáváme s divokou rýží.
Babiččiny koláčky
Nákupní seznam: 350g polohrubé mouky 1 vejce plus žloutek navíc, 1 prášek do pečiva, 250 g másla, mléko podle potřeby, 120 g cukru, švestková povidla, sladký tvaroh, mák, rozpuštěné máslo s rumem a moučkový cukr
Na těsto si připravíme polohrubou mouku, vejce, žloutek, máslo a prášek do pečiva. Smícháme si mléko s cukrem a připravíme si těsto, které rozválíme a vykrájíme malé koláčky, které naplníme oblíbenou náplní z povidel, máku nebo tvarohu. Koláče pečeme deset minut na 180 stupňů v předehřáté troubě. Po upečení je potíráme máslem s rumem a posypeme moučkovým cukrem.