reklama

VIP Prostřeno uvaří o víkendu pro vaše přátele!

Pozvěte pár přátel a uvařte podle receptů z pořadu VIP Prostřeno už tento víkend!

Foto: Isifa/Thinkstock

Přijde k vám o víkendu pár přátel a vy už jste s fantazií v koncích? Podívejte se na naše menu sestavené z receptů, které předvedly celebrity v pořadu VIP Prostřeno.

Pořad VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na Prima Family. Tento týden vařila Hana Kynychová, Viktor Limr, Alice Bendová a Petr Kotvald.

Anglická pečeně a olivový krém podle Hanky Kynychové

Budete potřebovat:

  • hovězí zadní
  • sklenici černých oliv
  • 1 velkou lučinu
  • sůl, pepř

Na rozpálené pánvi si zprudka osmahneme osolené a opepřené maso z každé strany. Mezi tím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů a maso do ní vložíme. Pečeme asi sedm až osm minut a necháme vychladnout. Kdo má kuchyňský teploměr, peče maso asi na 65 stupňů a pak ho nechá 10 minut odpočívat. Na talíř maso krájím na tenké plátky.

Olivový krém si připravíme tak, že omyjeme černé olivy a pomeleme v mixéru. Do směsi přidáme lučinu a špetku soli. Podáváme k masu jako omáčku či dresink.

Thajské kari s velkými krevetami Alice Bendové

Budete potřebovat:

  • sezamový olej
  • zelenou kari pastu
  • krevety
  • sůl a pepř
  • bambusové výhonky nakrájené
  • citronovou trávu
  • 2 plechovky kokosového mléka
  • nastrouhaný palmový cukr
  • sojové výhonky
  • rybí omáčku
  • černé sezamové semínko
  • mangold, rajčata, žampiony
  • thajskou bazalku, koriandr, hráškové výhonky

V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme kari pastu a následně i krevety. Až budou krevety růžové, přidáme bambusové výhonky, citrónovou trávu, kokosové mléko. Vše necháme provařit. Ke konci přidáme mangold, rajčata a žampiony. Úplně jako poslední dáme bazalku, koriandr a hráškové výhonky. Podáváme s jasmínovou rýží.

Šlehaný desert s amaretem z rukou Petra Kotvalda

Budete potřebovat:

  • 1 balení mascarpone
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 vejce
  • 1 moučkový cukr
  • 200 cl mandlového likéru
  • 800 g kompotovaných broskví
  • 1 balení dětských piškotů

Ušleháme si z bílků sníh, zvlášť šlehačku, do které pak přidáme mascarpone a 2 lžíce cukru. Dále přidáme mandlový likér podle chuti a ještě zašleháme. Smícháme s bílky v jednu hmotu. Připravíme si misky a nejprve klademe piškoty namočené v likéru, broskve a pak krém. Takto můžeme střídat do té doby, než je miska plná. Poslední vrstva musí být krém, který posypeme instantním kakaem a ozdobíme lístkem máty. Necháme hodinu v lednici odpočívat.

 

reklama
reklama
reklama