VIP Prostřeno uvaří o víkendu pro vaše přátele!
Pozvěte pár přátel a uvařte podle receptů z pořadu VIP Prostřeno už tento víkend!
Přijde k vám o víkendu pár přátel a vy už jste s fantazií v koncích? Podívejte se na naše menu sestavené z receptů, které předvedly celebrity v pořadu VIP Prostřeno.
Pořad VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na Prima Family. Tento týden vařila Hana Kynychová, Viktor Limr, Alice Bendová a Petr Kotvald.
Anglická pečeně a olivový krém podle Hanky Kynychové
Budete potřebovat:
- hovězí zadní
- sklenici černých oliv
- 1 velkou lučinu
- sůl, pepř
Na rozpálené pánvi si zprudka osmahneme osolené a opepřené maso z každé strany. Mezi tím si rozehřejeme troubu na 200 stupňů a maso do ní vložíme. Pečeme asi sedm až osm minut a necháme vychladnout. Kdo má kuchyňský teploměr, peče maso asi na 65 stupňů a pak ho nechá 10 minut odpočívat. Na talíř maso krájím na tenké plátky.
Olivový krém si připravíme tak, že omyjeme černé olivy a pomeleme v mixéru. Do směsi přidáme lučinu a špetku soli. Podáváme k masu jako omáčku či dresink.
Thajské kari s velkými krevetami Alice Bendové
Budete potřebovat:
- sezamový olej
- zelenou kari pastu
- krevety
- sůl a pepř
- bambusové výhonky nakrájené
- citronovou trávu
- 2 plechovky kokosového mléka
- nastrouhaný palmový cukr
- sojové výhonky
- rybí omáčku
- černé sezamové semínko
- mangold, rajčata, žampiony
- thajskou bazalku, koriandr, hráškové výhonky
V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme kari pastu a následně i krevety. Až budou krevety růžové, přidáme bambusové výhonky, citrónovou trávu, kokosové mléko. Vše necháme provařit. Ke konci přidáme mangold, rajčata a žampiony. Úplně jako poslední dáme bazalku, koriandr a hráškové výhonky. Podáváme s jasmínovou rýží.
Šlehaný desert s amaretem z rukou Petra Kotvalda
Budete potřebovat:
- 1 balení mascarpone
- 1 smetana ke šlehání
- 2 vejce
- 1 moučkový cukr
- 200 cl mandlového likéru
- 800 g kompotovaných broskví
- 1 balení dětských piškotů
Ušleháme si z bílků sníh, zvlášť šlehačku, do které pak přidáme mascarpone a 2 lžíce cukru. Dále přidáme mandlový likér podle chuti a ještě zašleháme. Smícháme s bílky v jednu hmotu. Připravíme si misky a nejprve klademe piškoty namočené v likéru, broskve a pak krém. Takto můžeme střídat do té doby, než je miska plná. Poslední vrstva musí být krém, který posypeme instantním kakaem a ozdobíme lístkem máty. Necháme hodinu v lednici odpočívat.