Ve VIP Prostřeno opět vařily celebrity! Máme recepty
Prima family se rozhodla, že úspěšný prázdninový pořad o vaření VIP Prostřeno nechá televizním divákům i na podzim.
Tv Prima šla do prázdninového boje o diváky s úžasným pořadem o vaření. VIP Prostřeno se těšilo velké sledovanosti, a proto se rozhodla televize ve vysílání pokračovat.
VIP Prostřeno dávají každé úterý a čtvrtek v hlavním vysílacím čase. V jeden den vaří vždy dvě osobnosti. I tento týden se utkala čtveřice celebrit a my jsme od nich protřídili recepty a sestavili menu na víkend.
Krémový zelenáč Marie Tomsové
Budete potřebovat:
- 3 kusy pórku
- 1 bramboru
- 1 stroužek česneku
- kus másla
- zeleninový bujón
- jednu tučnou smetanu
- bobkový list
- 3 kusy nového koření
- trochu muškátového oříšku
- 4 kusy toustového chleba
Pórek a bramboru si nakrájíme na kousky a osmahneme na másle. Vše zalijeme vodou a přidáme bujon. Dochutíme stroužkem česneku a dalším kořením. Polévku vaříme do změknutí brambor a pak vše rozmixujeme. Na zjemnění přidáme smetanu, muškátový oříšek a podle potřeby dosolíme.
Kostky pečiva orestujeme dozlatova na másle a servírujeme zvlášť v misce, aby se pečivo nenasáklo a bylo krásně křupavé. Jako ozdobu posypeme praženými mandlemi.
Čachovbili Bohouše Klepla
Budeme potřebovat:
- 1 kg kuřecích paliček
- 2 kusy cibule
- koření adžika
- 2 loupaná konzervovaná rajčata
- chléb
- olivový olej
Kuře si očistíme a zbavíme ho kůže. Maso potřeme adžikou. Kořením není třeba šetřit, aby se jím maso provonělo a natáhlo. Kuře prudce osmažíme na olivovém oleji a vyndáme. Do stejné pánve si dáme nakrájenou cibuli na větší kusy a orestujeme ji. Přidáme maso a loupaná rajčata. Dusíme asi hodinu a půl pod pokličkou. Maso se podává s chlebem.
Staročeské lívance podle Ivy Hüttnerové
Na kvásek budeme potřebovat:
- půl kostky droždí
- lžíci cukru
- lžíci vlažného mléka
- lžíci hladké mouky
Na těsto budeme potřebovat:
- 750 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 600 g hladké mouky
- trochu kůry z citronu
- špetku soli
Droždí posypeme cukrem a rozmícháme. Přidáme mléko a mouku a necháme kvásek půl hodiny kynout. V misce si smícháme kvásek se vším ostatním, co je potřeba na těsto a necháme jeden a půl hodiny kynout. Z těsta pečeme na lívanečníku lívance z obou stran dozlatova. Podáváme s různým ovocem, džeme, povidly nebo postačí skořice smíchaná s cukrem. Svěží chuť lívanečkům dodá čerstvě ušlehaná smetana nebo jen dobře vychlazená zakysaná smetana