V posledním díle Ano, šéfe! se vaří v Americe
Poslední speciální díl Ano, šéfe! se natáčel v Chicagu v Americe. Loučení velkého Šéfa za velkou louží je netradiční
Diváky televize Prima čeká tento čtvrtek ve 21.20 poslední díl úspěšného pořadu Ano, šéfe! Tentokrát Zdeněk Pohlreich odletí do Chicaga, kde sídlí nejpočetnější česká menšina v USA. Podíváme se, jak se daří restauraci Café Prague v Americe.
Restauraci vede Milada Chlubnová, která ve Spojených státech žije přes dvacet let. Dokonce i za velkou louži je česká gastronomie v krizi. Majitelka řemeslu moc nerozumí, a proto naslouchá mladému kuchaři Ondřejovi z Ostravy. Zdeněk bude úplně paf z toho, že už ve dveřích nepozná, zda jde o kavárnu, klub či restauraci. Ještě víc bude zmatený z jídelníčku, kde vedle svíčkové a kulajdy najde carpaccio nebo kalamáry.
Zdeněk Pohlreich má Ameriku rád a kromě vysvětlení pojmu americký sen se vydá i po stopách pouličních fast foodů. Uvidíme, jak se pokusí změnit české jídlo ve státě hamburgerů a hranolek. Největším problémem podniku je obsluha, kterou nemine vyhazov. Lekci moderního vaření dostane jak Ondřej, tak i druhý kuchař Adam. Jako tradičně je bude čekat zátěžový oběd, který potvrdí, že se segedínským gulášem toho v Chicagu moc nevytrhnou.
Americký cestopisně-gastronomický speciál ve čtvrtek navštíví dokonce i hráči NHL a velmi mile Šéfa překvapí. Uvidíme s jakým výsledkem souboj v kuchyni skončí, a zda v zemi "pruhů a hvězdiček" bude za okny viset nálepka. Zdeněk Pohlreich se v posledním díle loučí slovy: "Nesmíte si nikdy říct, že to nejde!"