reklama

Recepty na domácí zmrzlinu. Jde to i bez zmrzlinovače!

Čokoládová, vanilková, malinová a oříšková. 4 recepty na nejoblíbenější zmrzliny! Jde to i bez zmrzlinovače!

Foto: ISIFA/Thinkstock

Léto a zmrzlina? Perfektní osvěžující kombinace. Vybrali jsme 4 recepty nejoblíbenějších příchutí. Připravte si doma čokoládovou, vanilkovou, malinovou a oříškovou zmrzlinu.

Kopečková, nebo točená? Nejlepší je domácí s oblíbenými surovinami. Okouzlete celou rodinu a kamarády dezertem, který nikdy nezklame! Jde to i bez zmrzlinovače.

Smetanová vanilková zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 200 g cukru moučka
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 45 ml mléka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 vanilkový cukr
  • 7 žloutků
  • 2-3 lžíce strouhané čokolády

Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou. Pak vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

Čtěte také: Pivní zmrzlina: Bude chutnat dětem?

Vychladlou směs můžeme smíchat s čokoládou a v misce vložíme do mrazáku asi na 2 hodiny. Smetanová zmrzlina s čokoládou je zážitkem pro naše chuťové buňky. Podávejte ji s čerstvým ovocem a trochou domácí šlehačky.

Domácí čokoládová zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 50 g nerafinovaného cukru
  • 100 g čokolády na vaření
  • 285 ml plnotučného mléka
  • 30 g kakaa

Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Směs už dále nevaříme a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.

Mezitím, co základ bude chladnout, si ušleháme smetanu, kterou s krémem opatrně smícháme. Připravenou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během 5 hodin ji několikrát promícháme. Servírujeme se snítkou máty a šlehačkou.

Oříšková zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 1 l mléka
  • 30 dkg cukru krupice
  • 15 dkg lískových oříšků
  • 11 žloutků
  • 250 ml smetany ke šlehání

Mléko svaříme s cukrem a za stálého šlehání jej nalijeme do mísy s ušlehanými žloutky. Pomocí ručního šlehače vše krásně spojíme v hladký krém. Lískové oříšky opražíme, nahrubo nasekáme a vmícháme do připraveného krému. Který necháme 5 hodin v mrazáku. Zdobíme drcenými oříšky a šlehačkou.

Jemná malinová zmrzlina

Budete potřebovat:

  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 smetanový jogurt
  • 1 l čerstvých malin
  • 2 nízkotučné tvarohy
  • 2 lžíce krupicového cukru

Maliny omyjeme a necháme je okapat. Rozmixujeme je se smetanovým jogurtem a podle chuti přidáme krupicový cukr.

Tvaroh se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem rozmícháme na hladký krém. Vyšlehaný smetanový základ spojíme s oslazeným ovocem a dáme do vhodné nádoby zamrazit. Před vložením do mrazáku můžeme ještě pokapat smetanou ke šlehání a pomocí párátka nebo špejle ji roztáhnout (vytvoří se pěkná mozaika).

Další zmrzlinové recepty najdete ZDE >>

Jaká je vaše nejoblíbenější zmrzlina? Smetanové, nebo lehčí ovocné příchutě? Máte zajímavé recepty na domácí zmrzlinu? Podělte se o ně s námi v diskuzi pod článkem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

7 věcí, které bychom neměli dávat do myčky

Chcete poznat své dítě? Dívejte se, co maluje

Soňa hubne do svatebních šatů. Vydrží? Stihne to?

 

 

 

 

reklama
reklama
reklama