Recepty na domácí zmrzlinu. Jde to i bez zmrzlinovače!
Čokoládová, vanilková, malinová a oříšková. 4 recepty na nejoblíbenější zmrzliny! Jde to i bez zmrzlinovače!
Léto a zmrzlina? Perfektní osvěžující kombinace. Vybrali jsme 4 recepty nejoblíbenějších příchutí. Připravte si doma čokoládovou, vanilkovou, malinovou a oříškovou zmrzlinu.
Kopečková, nebo točená? Nejlepší je domácí s oblíbenými surovinami. Okouzlete celou rodinu a kamarády dezertem, který nikdy nezklame! Jde to i bez zmrzlinovače.
Smetanová vanilková zmrzlina
Budete potřebovat:
- 200 g cukru moučka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 45 ml mléka
- 1 vanilkový lusk
- 1 vanilkový cukr
- 7 žloutků
- 2-3 lžíce strouhané čokolády
Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou. Pak vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
Čtěte také: Pivní zmrzlina: Bude chutnat dětem?
Vychladlou směs můžeme smíchat s čokoládou a v misce vložíme do mrazáku asi na 2 hodiny. Smetanová zmrzlina s čokoládou je zážitkem pro naše chuťové buňky. Podávejte ji s čerstvým ovocem a trochou domácí šlehačky.
Domácí čokoládová zmrzlina
Budete potřebovat:
- 150 ml smetany ke šlehání
- 50 g nerafinovaného cukru
- 100 g čokolády na vaření
- 285 ml plnotučného mléka
- 30 g kakaa
Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Směs už dále nevaříme a mícháme až do úplného rozpuštění čokolády.
Mezitím, co základ bude chladnout, si ušleháme smetanu, kterou s krémem opatrně smícháme. Připravenou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během 5 hodin ji několikrát promícháme. Servírujeme se snítkou máty a šlehačkou.
Oříšková zmrzlina
Budete potřebovat:
- 1 l mléka
- 30 dkg cukru krupice
- 15 dkg lískových oříšků
- 11 žloutků
- 250 ml smetany ke šlehání
Mléko svaříme s cukrem a za stálého šlehání jej nalijeme do mísy s ušlehanými žloutky. Pomocí ručního šlehače vše krásně spojíme v hladký krém. Lískové oříšky opražíme, nahrubo nasekáme a vmícháme do připraveného krému. Který necháme 5 hodin v mrazáku. Zdobíme drcenými oříšky a šlehačkou.
Jemná malinová zmrzlina
Budete potřebovat:
- 1 zakysanou smetanu
- 1 smetanový jogurt
- 1 l čerstvých malin
- 2 nízkotučné tvarohy
- 2 lžíce krupicového cukru
Maliny omyjeme a necháme je okapat. Rozmixujeme je se smetanovým jogurtem a podle chuti přidáme krupicový cukr.
Tvaroh se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem rozmícháme na hladký krém. Vyšlehaný smetanový základ spojíme s oslazeným ovocem a dáme do vhodné nádoby zamrazit. Před vložením do mrazáku můžeme ještě pokapat smetanou ke šlehání a pomocí párátka nebo špejle ji roztáhnout (vytvoří se pěkná mozaika).
Další zmrzlinové recepty najdete ZDE >>
Jaká je vaše nejoblíbenější zmrzlina? Smetanové, nebo lehčí ovocné příchutě? Máte zajímavé recepty na domácí zmrzlinu? Podělte se o ně s námi v diskuzi pod článkem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
7 věcí, které bychom neměli dávat do myčky
Chcete poznat své dítě? Dívejte se, co maluje
Soňa hubne do svatebních šatů. Vydrží? Stihne to?