reklama

Ochutnejte recepty celebrit z Prima TV!

VIP Prostřeno je oblíbený pořad o vaření, které spojuje čtyři celebrity. Podívejte se na recepty z tohoto týdne

Foto: Electrolux

Nechte si od celebrit sestavit víkendové menu. Vybrali jsme pro vás tři zajímavé recepty, které vaří Naďa Urbánková, Mojmír Maděrič a operní zpěvačka Andrea Kalivodová.

Během tohoto týdne se v pořadu VIP Prostřeno sešly hvězdy mnoha chutí a zájmů. Trojici doplnil zpěvák Láďa Kerndl, který je známý svou zálibou v dobrém jídle. VIP Prostřeno můžete sledovat každé úterý a čtvrtek na Prima TV.

Kulajda Nadi Urbánkové

Budete potřebovat:

  • hrst lišek a hříbků
  • 4 větší brambory
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce sádla
  • 4 lžíce hladké mouky
  •  svazek kopru
  • špetku drceného kmínu
  • špetku pepře a soli
  • zakysaná smetana
  • ocet dle chuti

Do litru osolené vody dáme na kostky nakrájené brambory. Kdo chce mít silnější chuť, může ještě přidat masox. Následuje koření, kmín a pepř. Brambory vaříme do poloměkka. Zatím si na sádle osmažíme nakrájenou cibulku a pokrájené houby. Vše zlehka orestujeme a podusíme. Dále si uvaříme čtyři vejce natvrdo. Nakrájená vejce a houby dáme k uvařeným bramborám. Přidáme trochu kopru a povaříme. Nakonec za stálého míchání přidáme zakysanou smetanu, ve které si rozmícháme hladkou mouku. Deset minut povaříme a podáváme. Na stůl dejte i ocet, aby si to každý dochutil podle sebe.

La serva padrone - Služka paní, recept Andrey Kalivodové

Budete potřebovat:

  • 1 větší vepřovou panenku
  • olivový olej
  • citronovou šťávu
  • zelen pepř

Panenku si očistíme, umyjeme a pořádně osušíme. Nakrájíme si maso na medailonky a jemně je naklepeme. Maso naložíme do marinády z olivového oleje, šťávy z citronu a rozdrceného zeleného pepře. Panenku necháme v lednici odpočívat alespoň dvě hodiny. Před servírováním si rozehřejeme olej a maso z obou stran orestujeme. Podáváme z oblíbenou přílohou nebo s čerstvým sezonním salátem.

Palačinky Crêpe suzette podle Mojmíra Maděriče

Budete potřebovat:

  • 100 g hladké mouky
  • špetku soli
  • 2 vejce
  • 100 g hnědého cukru
  • 300 ml polotučného mléka

Na pomerančový karamel bude třeba:

  • 100 g másla
  • 100 g hnědého cukru
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 2 lžičky pomerančové kůry
  • trochu citronové kůry
  • 3 lžíce pomerančového likéru
  • 2 lžíce koňaku

Do mísy si dáme mouku a přidáme sůl, cukr, vejce, trochu oleje a 2 lžíce mléka. Promícháme a pomalu přidáváme zbytek mléka, aby směs byla hladká. Rozehřejeme si pánev a lehce vymažeme olejem. Nalijeme těsto a necháme ho krouživým pohybem roztéct po pánvi. Upečeme si všechny palačinky.

Na pomerančový karamel budeme potřebovat hlubokou pánev, ve které rozpustíme máslo s cukrem. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět a karamelizovat přidáme pomerančovou šťávu a kůru z ovoce. Necháme asi 4 minuty probublávat. Na závěr přilijeme alkohol a necháme chvilku vypařit. Do pánve s karamelem namáčíme palačinky jednu po druhé a podáváme s čerstvě ušlehanou šlehačkou.

 

reklama
reklama
reklama