Netradiční rande: Večeře v oblacích s výhledem na celou Prahu
Ještě dokud je venku hezky, chceme trávit maximum času venku. Večeře v zahradní restauraci je sice fajn, ale co to ještě trochu povýšit? Vyzkoušejte oběd, večeři nebo jen drink v 50 metrech nad zemí.
Do Prahy se znovu vrací mezinárodně úspěšná aoblíbená atrakce v podobě večeře, obědu či drinku servírovaného v oblacích, respektive na plošině vyzdvihnuté do výšky 50 metrů nad zemí.
Dlouho očekávaná atrakce sídlí do 11. září v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je nádherný výhled na Prahu - zvláště při západu slunce.
Za výjimečností atrakce s názvem Večeře v oblacích stojí propojení hned několika unikátních zážitků: adrenalinového napětí, které vyvolává sezení ve volném prostoru zavěšené plošiny, romantická atmosféra, kterou zajišťuje výhled na rozlehlý park a historické centrum Prahy. To ještě podpoří mimořádný gurmánský zážitek - na plošině bude vařit hned několik skvělých šéfkuchařů.
Hlavní hvězdou prvních tří dnů, tedy do 9. září, bude italský šéfkuchař Giulio Terrinoni, vyznamenaný michelinskou hvězdou. Toho pak vystřídá Michal Konrad, nejlepší slovenský šéfkuchař současnosti, který exceluje ve své restauraci Fou Zoo. Třetím šéfkuchařem na plošině bude Josué Vergara z Ekvádoru, který nyní pracuje v prestižní restauraci Salieri v Salcburku.
Zatímco Giulio bude vařit v italském stylu, slovenský šéfkuchař se nechá inspirovat asijskou gastronomií, a v pokrmech Josué Vergary se objeví dotek Jižní Ameriky.
Jak celá akce probíhá? Dvaadvacet hostů usedne kolem prostorného stolu na speciální pohodlná křesla, ke kterým je každý připásán bezpečnostními pásy. Poté je plošina vyzdvižena do vzduchu, kde šéfkuchař servíruje buď tříchodový oběd, nebo o jeden chod bohatší večeři. V odpoledním čase je výlet do výšky ještě zpestřen sklenkou šampaňského či jiného drinku.
Kulinární atrakce Večeře v oblacích se pořádají ve 40 zemích světa a zúčastnily se jich již desítky tisíc zájemců. Tradičně největším zážitkem je večeře při západu slunce, za kterou v Praze zaplatíte 3200 korun. Večeře v jiných časech bude stát zhruba 2700 korun, oběd vychází na 1600 korun, sklenka šampaňského servírovaná v oblacích bude stát 800 korun.
Rezervovat své místo nebo koupit dárkový poukaz můžete na stránkách www.dinnerinthesky.cz. My v redakci jsme zážitek vyzkoušeli a můžeme jen doporučit.