Ital v kuchyni uvaří Květě Fialové
Italský kuchař Emanuele Ridi si pozval do svého pořadu s Italem v kuchyni herečku Květu Fialovou.
V nedělním dílu pořadu s Italem v kuchyni přivítá šéfkuchař Emanuele Ridi herečku Květu Fialovou. Připraví jí francouzský nealkoholický welcome drink, jako předkrm dortíček z cukety, hlavním jídlem bude tuňák z Palerma, sladkou tečkou čokoládový dezert s hruškou. Vyzkoušejte Emanuelovy recepty. Dobrou chuť!
Aperitiv Amisse-bouche
Drink je určitá obdoba finger-food Bloody Mary s caprese, ale bez vodky. Vychlazenou rajskou šťávu rozmixujeme se solí, tabaskem a troškou olivového oleje. Přes sklenici položíme špejli, na niž napíchneme třešinky mozzarelly, rajčátek a také lístky bazalky.
Dortíček z cukety
Potřebujeme formičky na soufflé a blanšírované, spařené nebo lehce předvařené plátky z cukety, kterými na dně a bocích vyložíme olejem vymazané formičky. Náplň vytvoříme z mixované směsi čerstvého krémového sýra, žloutku, strouhanky, olivového oleje a mozzarelly, kterou i navrchu přiklopíme cuketou. Vše zapečeme asi čtvrt hodiny v troubě při sto osmdesáti stupních. Podáváme na rajčatovém salátu s oreganem.
Tuňák z Palerma
Obalený steak, servírovaný na smaženém lilku a dochucený sicilskou omáčkou.
Olejem potřené řízky z tuňáka obalíme ve strouhance a strouhaném pecorinu s olejem a osmažíme několik minut na olivovém oleji na střední stupeň, aby zůstaly uvnitř růžové. Ochutíme je omáčkou, kterou začneme tím, že rozdrcený česnek osmažíme na oleji. Další na řadě jsou čerstvé oregano, zelená petržel, feferonka, máta a šafrán.
Čokoládový dort s hruškou
Skládá se ze tří vrstev, je trojbarevný, nahoře korunovaný plátkem hrušky. Potřebujeme strouhanou čokoládu, mouku, dva žloutky, přírodní cukr (glukózu), smetanu a také šikovné ruce, aby se nám dobrota povedla stejně dobře jako italskému kuchaři, na němž Květa Fialová obdivuje, že ze sebe nic nedělá.