reklama

Lepší už nenajdete. Toto jsou nejoblíbenější recepty na vánočku podle čtenářů

Jemná tvarohová vánočka

Ingredience

  • 3 lžíce rumu
  • 80 g rozinek
  • 2 vejce
  • 150 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 500 g hladké mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 ks kypřícího prášku do pečiva
  • mléko (podle potřeby)
  • hrubá mouka na vysypání
  • máslo na vymazání
  • cukr moučka (na ozdobu)

Zdroj: vaření.cz

Postup

  1. Změklé máslo ušleháme s cukrem moučka do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce a vmícháme vanilkový cukr, tvaroh a mouku prosátou s prášky do pečiva.
  2. Do těsta zapracujeme rozinky, které jsme si předem naložili v rumu.
  3. Těsto podle potřeby rozředíme vlažným mlékem a rozetřeme ho do formy na vánočku (nebo jiné formy) důkladně vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.
  4. Vánočku vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 45 minut.
  5. Hotovou vánočku necháme zchladnout ve formě, pak ji vyklopíme a necháme vychladnout úplně. Jemnou tvarohovou vánočku před podáváním posypeme cukrem moučka, nakrájíme a podáváme.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama