reklama

Jídla pro celý den, kterými posílíte své srdce

Jehněčí na zelenině (4 porce)

Ingredience

  • 100 g karotky
  • 100 g cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 4 porce jehněčího hřbetu s kostí
  • 5 stroužků česneku
  • 400 g rajčat
  • 100 g řapíkatého celeru
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • masový vývar (podle potřeby)
  • olivový olej (podle potřeby)

Zdroj: vareni.cz

Postup

  1. Jehněčí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata spaříme, oloupeme a rozmixujeme. Očištěnou karotku nakrájíme na jemná kolečka. Řapíkatý celer nakrájíme na drobné kousky. Tymián usekáme.
  2. Porce masa zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, přidáme mrkev a řapíkatý celer. Vše orestujeme do zlatohnědé barvy. Potom vmícháme tymián, nakrájenou cibuli a opět vše krátce opečeme. Nakonec přidáme česnek a rozmixovaná rajčata. Do takto připraveného základu vložíme opečené maso, vše podlijeme vývarem a zakryté jehněčí zvolna dusíme doměkka. Vypečený tuk odebereme a pokrm zahustíme rajčatovým protlakem. Krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Maso rozdělíme na teplé talíře, poklademe dušenou zeleninou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou k dušenému jehněčímu na zelenině je rýže nebo opečené brambory. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama