reklama

Jídla pro celý den, kterými posílíte své srdce

Pohanková svačinka (2 porce)

Ingredience

  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g jahod
  • 120 g lámané pohanky
  • 1 balíček vanilkového cukru

zdroj: Jana Vašáková - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Smart press)

Postup

  1. Pohanku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou přibližně 1 cm pod okraj. Přivedeme k varu a za průběžného míchání vaříme, než se změní v kaši, asi 7 minut. Necháme pohanku vychladnout.
  2. Hotovou pohanku smícháme s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendáme do misek a ozdobíme na plátky nakrájenými jahodami. Vanilkový cukr můžeme nahradit medem. "Pachuť" pohanky zamaskuje mletá skořice.
  3. Pohanku s jogurtem a jahodami podáváme jako výborný zdravý dezert.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama