reklama

Jídla pro celý den, kterými posílíte své srdce

Lehký večerní salát z quinoy (3 porce)

Ingredience:

  • 2 jarní cibulky
  • 150 g balkánského sýru
  • 250-300 g salátové okurky
  • 250 g baby rajčat
  • 150 g quinoa
  • cukr
  • sůl
  • zeleninový vývar (podle potřeby)
  • ½ citronu
  • 3 lžíce panenského olivového oleje

zdroj: vareni.cz

Postup

  1. Nejdříve si připravíme quinoa, kterou řádně propláchneme studenou vodou. Dále se držíme návodu na obalu s tím, že místo vody použijeme zeleninový vývar. Měkkou quinou necháme vychladnout.
  2. Omytá rajčátka nakrájíme na kousky ve velikosti sousta a očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Omytou salátovou okurku rozkrojíme na polovinu, vyškrábneme semínka a pak dužinu i se slupkou nakrájíme na kousky jako rajčata. Připravíme si zálivku na salát. V misce prošleháme olej s citronovou šťávou, cukrem a solí do sladkokyselé hladké konzistence.
  3. V míse promícháme vychladlou quinou s rajčaty, okurkou a cibulkou, vše dochutíme zálivkou a řádně promícháme, aby se všechny chutě propojily.
  4. Zeleninový jarní salát s quinoa rozdělíme na porce, posypeme rozdrobeným sýrem a podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům. Salát však můžeme servírovat i samostatně jako lehkou večeři.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama