Velikonoční nádivka
Ingredience:
- 160 g kváskového žitného chleba
- 200 ml polotučného mléka
- 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 250 g šunky 95 % masa
- 100 g nahrubo nastrouhané mrkve
- svazek jarní cibulky
- 60 g baby špenátu
- 10 g bazalky
- 1 bílý jogurt do 3 % tuku
- 2-3 stroužky česneku
- 20 g másla
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/4 lžičky muškátového květu.
Postup:
Chleba nakrájejte na kostičky a zalijte mlékem. Ve vedlejší míse smíchejte šunku, mrkev, pokrájenou nať z jarní cibulky, nahrubo nasekaný špenát, bazalku, muškátový květ, česnek s bílým jogurtem a žloutky. Ke směsi přidejte namočený chléb a promíchejte. Nakonec lehce vmíchejte sníh z bílků a kypřící prášek. Připravenou nádivku přendejte do pekáče o velikosti 25 x 35 cm vyložený pečícím papírem a navrch nádivky položte vločky másla. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 40 minut.
Zdroj: Naturhouse