reklama

Zdravé recepty pro posílení imunity: Co budete vařit o víkendu vy?

Polenta se špenátem a žampiony

Ingredience:

  • 200 g Kukuřičná polenta
  • 2 kostky bujón zeleninový
  • olej olivový extra panenský (Např. Bioline)
  • 2 lžičky máslo
  • 100 g sýru gGouda
  • 2 cibule
  • 400 g špenátu
  • 250 g žampionů
  • sójová omáčka Tamari
  • 3 stroužky česnek
  • pepř černý mletý
  • sůl

Postup

  1. Propláchněte špenátové listy, nechte okapat a mezitím si nadrobno pokrájejte cibuli.
  2. Polovinu pokrájené cibule zpěňte na olivovém oleji a přidejte špenátové listy. Osolte a nechte podusit cca 10 - 15 minut.
  3. Žampiony nakrájejte na tenké plátky, osolte a poduste na cibulce. Zeleninový vývar přiveďte k varu a pomalu do něj za stálého míchání přisypávejte polentu.
  4. Dejte pozor, polenta při varu vysoko prská! Za 3 minuty je polenta hotová.
  5. Do ještě horké polenty vmíchejte nastrouhaný sýr a máslo. Míchejte, dokud se obojí v polentě dokonale nerozpustí. Poté polentu odstavte.
  6. Česnek nakrájejte na tenké plátky a zprudka ho orestujte na olivovém oleji.
  7. Hotový špenát a žampióny na závěr dochuťte sójovou omáčkou tamari a pepřem.
  8. Polentu servírujte ještě teplou a tekutou. Na ní dejte špenát, žampiony a nakonec orestované česnekové plátky s olivovým olejem.
  9. V létě podávejte s čerstvou zeleninu, v zimě přidejte kysané zelí.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama