reklama

Zdravé recepty pro posílení imunity: Co budete vařit o víkendu vy?

Špenátová polévka

  • 400 g špenátových listů nebo mražený špenát ZNOJMIA
  • 4 stroužky česneku
  • 1 celer
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce Extra panenského olivového oleje Vasco da Gama
  • sůl dle chuti
  • 1 bageta
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 petržel
  • 300 g filetů z lososa
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • pepř mletý bílý dle chuti
  • 1 lžíce másla

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zpěníme na něm nakrájené cibulky a nasekaný česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na menší kostičky nebo nastrouhanou nahrubo na struhadle.
  2. Zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vaříme 15 minut. Přihodíme důkladně opraný špenát zbavený větších řapíků a pokrájený. Promícháme a vaříme ještě dalších 10 minut.
  3. Přilijeme šlehačku i zakysanou smetanu, dochutíme polévku solí a pepřem a necháme ještě přejít varem. Potom důkladně rozmixujeme na hladký krém.
  4. Lososový filet nakrájíme na 1‒1,5 cm silnější proužky a opečeme na zbývajícím oleji na pánvičce nebo v troubě.
  5. Bagetu nakrájíme na kostičky a zlehka opečeme na másle.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama