reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Nakládaná řepa

Ingredience

  • 1 kg červené řepy
  • 2 lžíce přípravku na zavařování
  • 100 g cukru
  • 0,5l octa
  • 0,5l vody
  • 2 lžíce semínek fenyklu
  • pepř (cca 10 kuliček)
  • nové koření (cca 5 kuliček)
  • křen

Postup

  1. Nálev je dobré uvařit několik dnů předem, aby se proležel. Vodu, ocet, cukr, Lako a veškeré koření svaříme alespoň 10 minut a necháme vychladnout. Přecedíme až těsně před samotným zavařováním.
  2. Omytou řepu vaříme vcelku i se slupkou 5 minut a ještě teplou oloupeme a nakrájíme.
  3. Na dno každé sklenice dáme kousek křenu, a naplníme je řepou. Zaléváme studeným nálevem.
  4. Víčka i hrdla vydesinfikujeme a uzavřeme. Řepu zavařujeme alespoň 15 minut na 82 stupňů. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama