reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Zavařená paprika s česnekem

Ingredience

  • 25 g cukru
  • 8 stroužků česneku
  • sůl 
  • 2 chilli papričky
  • 1 kg červené papriky
  • 250 ml vinného octa
  • 1 lžička hořčičného semínka

zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Papriky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme je a vykrojíme semeník. Papriky nakrájíme na proužky.
  2. Chilli papričky omyjeme, překrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a překrojíme na půl.
  3. Paprikové proužky asi 4 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a promícháme s tenkými proužky chilli papriček.
  4. Svaříme 250 ml vody s vinným octem, cukrem, česnekem, hořčičným semínkem a 2 lžičkami soli. Horkým nálevem zalijeme paprikové proužky a chilli papričky a necháme asi 8 minut táhnout.
  5. Papriky vyjmeme z nálevu a naplníme je do připravených sklenic. Nálev necháme přejít varem, zalijeme jím papriky a uzavřeme. Papriky s česnekem sterilujeme 30 minut při teplotě 90 °C.
  6. Zavařené papriky s česnekem podáváme jako přílohu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama