reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Zavařená cherry rajčata (1 porce)

Ingredience

  • 500 g cherry rajčat
  • 40 g cukru
  • 1 lžička soli
  • 200 ml vody
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička pepře
  • 200 ml vinného octa

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Ocet, sůl, pepř a rozemletou sušenou bazalku povaříme ve vodě 10 minut.
  2. Cherry rajčata umyjeme, spaříme ve vroucí vodě a ihned je zchladíme ve studené vodě.
  3. Cherry rajčata s čerstvými lístky bazalky uložíme do čistých sklenic a zalijeme nálevem.
  4. Uzavřené sklenice s rajčaty povaříme 30 minut při 90 °C a poté je otočíme.
  5. Zavařená cherry rajčata se hodí hlavně v zimě, když nemáme čerstvé.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama