reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Pikantní nakládané okurky

Ingredience

  • 100 g přípravku na zavařování
  • 1,75 ml vody
  • 500 ml octa
  • 120 g cukru 
  • okurky
  • mrkev
  • cibuli
  • kopr
  • čerstvé chilli papričky

Postup

  1. Přípravek na zavařování, vodu, ocet a cukr smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
  2. Uvařený nálev necháme vychladnout. Na dno zavařovací sklenice dáme na kolečka nakrájenou mrkev, půlkolečka cibule a poté přidáme očištěné okurky, chilli papričky a snítku kopru (vše dle chuti).
  3. Obsah sklenice zalijeme připraveným vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80st.C asi 20 minut.
  4. Sklenice po sterilizaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v temnu a chladu.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama