reklama

Zavařování jedna radost. Okurky, houby či řepa. Co z toho okouzlí vaše chuťové buňky?

Nakládané houby

Ingredience

  • 3 dcl vody
  • 2 dcl octa
  • 10 g cukru
  • 10 g soli
  • 4 zrnka nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 3 bobkové listy
  • trocha tymiánu
  • 7 g hořčičného semínka
  • houby
  • cibule

Postup

  1. Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
  2. Uvařený nálev necháme vychladnout.
  3. Přichystané houby 5 minut povaříme v osolené vodě, přecedíme a necháme také vychladnout.
  4. Na dno zavařovací sklenice dáme na půlkolečka nakrájenou cibuli, vychladlé houby a zalijeme nálevem.
  5. Sterilujeme při 100st.C asi 30 minut.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama