reklama

Snadné a rychlé recepty na zdravý oběd nebo večeři: Co uvaříte vy?

Pečená zelenina s cizrnou

Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 40 minut

Počet porcí: 4

  • 100 g cizrny
  • 100 g špenátu Znojmia
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • 3 mrkve
  • ½ celeru
  • 1 petržel
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balzamikového krému
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cizrnu si den dopředu namočíme a poté uvaříme podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a restujeme na něm povolený špenát tak dlouho, dokud se nezbaví přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Mrkev, celer a petržel si nakrájíme na hranolky. V misce si promícháme olivový olej, balzamikový krém, sůl a pepř. V této marinádě prohodíme nakrájenou zeleninu a dáme ji péct na plech, který si vyložíme pečicím papírem. Zeleninu pečeme 30-40 minut do změknutí.
  4. Upečenou zeleninu promícháme se špenátem a vše dle chuti dosolíme.
  5. Podáváme posypané cizrnou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama