Pečená zelenina s cizrnou
Doba přípravy: 30 minut, doba pečení: 40 minut
Počet porcí: 4
- 100 g cizrny
- 100 g špenátu Znojmia
- 1 lžička přepuštěného másla
- 3 mrkve
- ½ celeru
- 1 petržel
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového krému
- sůl
- pepř
Postup
- Cizrnu si den dopředu namočíme a poté uvaříme podle návodu na obalu.
- Na pánvi si rozpustíme přepuštěné máslo a restujeme na něm povolený špenát tak dlouho, dokud se nezbaví přebytečné vody. Nakonec ho podle chuti osolíme a opepříme.
- Mrkev, celer a petržel si nakrájíme na hranolky. V misce si promícháme olivový olej, balzamikový krém, sůl a pepř. V této marinádě prohodíme nakrájenou zeleninu a dáme ji péct na plech, který si vyložíme pečicím papírem. Zeleninu pečeme 30-40 minut do změknutí.
- Upečenou zeleninu promícháme se špenátem a vše dle chuti dosolíme.
- Podáváme posypané cizrnou.