Vynikající mazanec ze špaldové mouky: Zkuste letos zdravou variantu
Velikonoce bez mazance si neumíme představit. Chcete letos vyzkoušet zdravější variantu oblíbeného moučníku? Máme pro vás recept na mazanec ze špaldové mouky.
Kynutý s rozinkami nebo z tvarohového těsta. To jsou nejoblíbenější varianty velikonočního mazance.
My vám dneska přinášíme recept na mazanec ze špaldové mouky, který máme od výživové poradkyně z Naturhouse. Je zdravější, což neznamená, že vám bude chutnat méně!
Suroviny:
- 400 g špaldové mouky
- 50 g másla
- 1 polotučný tvaroh
- 2 lžíce oleje
- prášek do pečiva (ve zdravé výživě lze koupit bez fosfátů)
- rozinky
- nasekané mandle
- 3 vejce + 1 vejce na potření
- citronová kůra
- citronová šťáva
- 2 lžíce medu
- vanilkový cukr
Postup:
- Smíchejte špaldovou mouku a prášek do pečiva.
- Přidejte povolené máslo, tvaroh, olej, vejce, citronovou kůru a šťávu a přislaďte medem a vanilkovým cukrem.
- Nakonec přimíchejte předem namočené rozinky a mandle.
- Vypracujte těsto a vytvarujte z něj na pečicím papíře mazanec.
- Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte plátky mandlí.
- Pečte v předehřáté troubě cca 40 minut.