reklama

Vynikající mazanec ze špaldové mouky: Zkuste letos zdravou variantu

Velikonoce bez mazance si neumíme představit. Chcete letos vyzkoušet zdravější variantu oblíbeného moučníku? Máme pro vás recept na mazanec ze špaldové mouky.

Foto: archiv Naturhouse

Kynutý s rozinkami nebo z tvarohového těsta. To jsou nejoblíbenější varianty velikonočního mazance.

My vám dneska přinášíme recept na mazanec ze špaldové mouky, který máme od výživové poradkyně z Naturhouse. Je zdravější, což neznamená, že vám bude chutnat méně!

Suroviny:

  • 400 g špaldové mouky
  • 50 g másla
  • 1 polotučný tvaroh
  • 2 lžíce oleje
  • prášek do pečiva (ve zdravé výživě lze koupit bez fosfátů)
  • rozinky
  • nasekané mandle
  • 3 vejce + 1 vejce na potření
  • citronová kůra
  • citronová šťáva
  • 2 lžíce medu
  • vanilkový cukr

Postup:

  1. Smíchejte špaldovou mouku a prášek do pečiva.
  2. Přidejte povolené máslo, tvaroh, olej, vejce, citronovou kůru a šťávu a přislaďte medem a vanilkovým cukrem.
  3. Nakonec přimíchejte předem namočené rozinky a mandle.
  4. Vypracujte těsto a vytvarujte z něj na pečicím papíře mazanec.
  5. Mazanec potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte plátky mandlí.
  6. Pečte v předehřáté troubě cca 40 minut.

reklama
reklama
reklama