reklama

Pěkně zeleně: Velikonoční recepty, které jste určitě ještě nikdy nedělali

Italský slaný koláč s chřestem

Ingredience 

  • 5-7 stonků chřestu
  • 1 střední šalotka
  • 2 vajíčka
  • 100 g jemně nastrouhaného parmezánu (parmegiano - reggiano)
  • 50 g pancetty
  • 100 ml smetana na vaření 33%
  • 1 ks listového těsta 

Postup

  1. Spodní část chřestu oloupeme a srovnáme na stejně dlouhé stonky. Následně spaříme ve vroucí vodě po dobu 2 minut.
  2. Šalotku a pancettu si nakrájíme na kostičky, a hodíme je společně osmažit na rozpálený olej.
  3. Mezitím si nachystáme listové těsto, které buď koupíme už vyválené nebo si vyválíme.
  4. Na pečení můžeme použít pečící misku, kterou si vyložíme pečícím papírem. Do misky si nachystáme dvě vajíčka, které si lehce našleháme.
  5. Postupně přidáváme smetanu, parmezán, zlatavou šalotku a pancettu. Vše dohromady znovu promícháme.
  6. Směs, kterou jsme si připravili si pomalu nalijeme na již připravené listové těsto.
  7. Na konečnou vrstvu si libovolně poskládáme očištěný chřest.
  8. Koláč dáme péct na 40 min a 160 stupňů. Po vytažení z trouby, necháme vychladnout a pak jen s úsměvem servírovat.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama