reklama

Perníčky či medovník: Nejskvostnější medové lahůdky na imunitu i jen tak na mlsání

Domácí ořechové tyčinky

Ingredience

  • 100 g tekutého lučního nebo lesního medu 
  • 180 g oříšků a semínek
  • 180 g ovesných vloček
  • 180 g sušeného ovoce
  • 30 g hladké mouky
  • špetka soli

Postup

  1. Pokud nemáte hodně šťavnaté sušené ovoce jako meruňky nebo švestky, je lepší je předem (klidně přes noc) nechat nabobtnat ve vodě, protože při pečení v troubě by mohlo vyschnout a zhořknout. Před samotným vařením ho ovšem vyndejte a - pokud možno - vysušte třeba papírovou utěrkou.
  2. Vločky a ořechy je dobré předem trochu opéct na plechu v troubě na 180 °C nebo pánvičce, můžete buď přidat trošku másla, nebo vyloženě na sucho. Nepečte je ale společně (vločky se opečou rychleji) a dávejte pozor, aby se vám nepřipekly a nezhořkly.
  3. Vlašské ořechy následně nasekejte na menší kousky a smíchejte s vločkami, trochou mouky a solí.
  4. Sušené ovoce nakrájejte na menší kousky a promíchejte se směsí vloček a ořechů.
  5. Celou směs zalijte tekutým medem. Pokud je potřeba, rozehřejte si ho předem v horké lázni do max. 60 °C, ale pak počkejte, až trochu zchladne, protože výsledek je ideální promíchat ručně.
  6. Nyní je třeba medovo-vločko-ořechové těsto pevně vtěsnat do menšího pekáčku vystlaného pečicím papírem a následně ve stále předehřáté troubě péct cca 25 minut.
  7. Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a teprve potom na prkénku krájejte na jednotlivé tyčinky nebo kostičky.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama