reklama

Šťavnaté hamburgery, po kterých se jen zapráší. Varianty, které nadchnou každého

Domácí hamburger (4 porce)

Ingredience

  • 2 cibule
  • 1 sklenice majonézy
  • 2 rajčata
  • 4 ks anglické slaniny
  • 1 hlávka hlávkového salátu
  • 500 g mletého masa
  • 4 ks plátkového sýru
  • 4 ks sezamové bulky
  • sůl
  • kečup
  • mletý černý pepř
  • čerstvá zelenina
  • máslo (podle potřeby)

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Nakrájíme si jednu větší cibuli nadrobno a smícháme ji s mletým masem, které následně osolíme a opepříme. Maso vytvarujeme na placky, které necháme 5 minut odstát při pokojové teplotě.
  2. Mezitím si rozkrojíme bulky a namažeme je máslem.
  3. Nakrájíme druhou větší cibuli a rajčata na kolečka.
  4. Maso vložíme na rozpálenou pánev a smažíme z obou stran dozlatova. Jestliže se nám nebudou zdát dodělané, můžeme je dát do trouby, ve které si můžeme upéct také hranolky. Na rozehřátou pánev vložíme bulky namazané máslem stranou dolů a smažíme je, dokud nevypadají křupavé. Poté si osmažíme cibuli zároveň se slaninou.
  5. Hotové bulky potřeme majonézou (z vrchu i ze spodní strany), kečupem nebo tatarkou, vložíme maso, na maso plátkový sýr, poté rajče, osmaženou cibuli se slaninou, list hlávkového salátu a nakonec bulkou potřenou majonézou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama