Skvělá zahřívací polévka z pár surovin, které máte doma. Zasytí i na celé odpoledne
Polévka, která je hotová za chvíli a zvládne zasytit i na dlouhou dobu. Postačí vám k tomu dýně, která je k dostání již celoročně a její sezona právě vrcholí, a červená čočka, jež zajistí dostatečnou sytost.
Foto: České ghíčko
Ingredience
- 1/4 dýně
- 1/2 hrnku červené čočky
- 2 mrkve
- 1 batát
- 1 středně velká cibule
- kousek zázvoru (asi 3 cm)
- 2 pol. lžíce ghí (například Ghíčka s kurkumou a pepřem)
- sůl
- drcený kmín
- koriandr
- 1 hrst sekané hladkolisté petržele
Postup
- Zeleninu očistíme, oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli nasekáme nadrobno. Zázvor nastrouháme najemno.
- V hrnci rozehřejeme ghíčko a přidáme nejprve zázvor, kmín a koriandr, aby se koření mohlo hezky rozvonět. Pak vsypeme všechnu další pokrájenou zeleninu a krátce opečeme, aby se tuk, zelenina a koření vzájemně propojily.
- Následně vsypeme čočku a vše v hrnci zalijeme 1,5 litrem vody a osolíme (případně použijeme zeleninový vývar).
- Polévku povaříme asi 20 minut a po této době ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.