reklama

Skvělá zahřívací polévka z pár surovin, které máte doma. Zasytí i na celé odpoledne

Polévka, která je hotová za chvíli a zvládne zasytit i na dlouhou dobu. Postačí vám k tomu dýně, která je k dostání již celoročně a její sezona právě vrcholí, a červená čočka, jež zajistí dostatečnou sytost. 

Foto: České ghíčko

Ingredience

  • 1/4 dýně
  • 1/2 hrnku červené čočky
  • 2 mrkve
  • 1 batát
  • 1 středně velká cibule
  • kousek zázvoru (asi 3 cm)
  • 2 pol. lžíce ghí (například Ghíčka s kurkumou a pepřem)
  • sůl
  • drcený kmín
  • koriandr
  • 1 hrst sekané hladkolisté petržele

Postup

  1. Zeleninu očistíme, oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Cibuli nasekáme nadrobno. Zázvor nastrouháme najemno.
  2. V hrnci rozehřejeme ghíčko a přidáme nejprve zázvor, kmín a koriandr, aby se koření mohlo hezky rozvonět. Pak vsypeme všechnu další pokrájenou zeleninu a krátce opečeme, aby se tuk, zelenina a koření vzájemně propojily.
  3. Následně vsypeme čočku a vše v hrnci zalijeme 1,5 litrem vody a osolíme (případně použijeme zeleninový vývar).
  4. Polévku povaříme asi 20 minut a po této době ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

reklama
reklama
reklama