reklama

Sezóna jahod začíná. Upečte z nich koláč nebo luxusní cheesecake

Jahodový koláč s kefírem

Ingredience

  • 1 špetka soli 
  • 2 ks vejce
  • 50 g másla
  • 1 hrnek kefíru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 170 g cukr krystalu
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 300 g jahod

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Se špetkou soli ušleháme vejce do pěny. Do pěny přidáme cukr a znovu šleháme, až pěna zesvětlá. 
  2. Přidáme kefír a vychladlé máslo a na malé otáčky zašleháme. Přisypeme mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
  3. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, do které rovnoměrně rozložíme jahody.
  4. Těsto rovnoměrně nalijeme na jahody.
  5. Jahodový koláč s kefírem pečeme při 180°C 40 - 60 minut dle trouby (zkoušíme špejlí).
  6. Jahodový koláč necháme před podáváním vychladnout kvůli ovoci.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama