reklama

Sezóna jahod začíná. Upečte z nich koláč nebo luxusní cheesecake

Jahodový cheesecake

Ingredience

  • 150 g másla
  • 400 g máslových sušenek
  • 1 hrneček vody
  • 150 g cukru moučka
  • 400 g mascarpone
  • 1 kelímek smetany 33% 
  • 200 g jahoda
  • 1  zmrzlinový kornout 
  • 300 g jahod na ozdobu
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 2 balíčky želatiny

Zdroj: Vaření.cz

Postup

  1. Připravíme si formu o průměru cca 24 cm. V mixéru rozmixujeme 400 g sušenek do hladka, vsypeme do misky, přidáme 150 g rozpuštěného másla a dobře promícháme.
  2. Necháme chvíli v lednici zatuhnout a poté směsí vysypeme dno formy. Směs dobře uhladíme a vtlačíme i do rohů formy.
  3. Po obvodu sušenkové směsi pak vyložíme formu celými jahodami pokrájenými na půlky. Poté vložíme do mixéru asi 400 g sýru mascarpone, přidáme jednu sladkou smetanu ke šlehání, 150 g moučkového cukru a jeden balíček želatiny rozmíchaný ve vodě.
  4. Vše smícháme v mixéru na hladkou a litou směs. Nalijeme ji do formy na směs sušenek a pokladené jahody. Vložíme do lednice a necháme dvě hodiny v chladu.
  5. Mezitím si připravíme jahodové pyré -  asi 300 g celých nebo pokrájených jahod povaříme s cukrem, poté přidáme balíček želatiny, vmícháme a necháme vychladnout. Po vychladnutí nalijeme na dort, který jsme mezitím měli v lednici.
  6. Jahodový cheesecake necháme ztuhnout, nejlépe přes noc. Druhý den, po zatuhnutí, položíme na dort velký zmrzlinový kornout naplněný celými jahodami, nazdobíme do efektu rozsypaných jahod nebo podle vlastní fantazie.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama