reklama

Recepty na zabijačku: Pochutnejte si třeba na báječných skřivanech na niti

Domácí tlačenka

Co budete potřebovat:

  • 2 kg zadního vepřového kolena
  • 500 g plecka
  • 2 vepřové nožičky
  • 1 l vody
  • 1 cibule
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce octa
  • 5 stroužků česneku
  • Pepř
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Majoránka
  • 2 nohavice umělého střeva
  • Červená cibule na ozdobu

Postup

  1. Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce spolu s očištěnými nožičkami, přidáme koření, kromě majoránky, a zalijeme vodou. Vaříme do měkka cca 40 minut, necháme ho pak "dojít" (v klasickém hrnci déle).
  2. Poté maso obereme, nakrájíme na kousky o velikosti cca 1 až 2 cm, kůži i z nožiček semeleme najemno a vložíme do hrnce spolu s masem a zalijeme scezeným vývarem.
  3. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majoránku a ocet. Povaříme tak, abychom měli hustou směs, a plníme do připravených umělých střev.
  4. Pevně svážeme a dáme vychladit. V průběhu otáčíme, aby si kousky masa "nesedly" na dno.
  5. Druhý den můžeme servírovat. 

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama