reklama

Recepty na zabijačku: Pochutnejte si třeba na báječných skřivanech na niti

Škvarková pomazánka

Co budete potřebovat:

  • 300 g škvarků
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 vařená vejce
  • 1 svazek jarní cibulky
  • Sůl
  • Pepř mletý
  • Česnek
  • Nakládané okurky
  • Červená cibule

Postup

  1. Čerstvě vyškvařené škvarky pomeleme nebo jen větší díl a část pouze rozmačkáme vidličkou, aby v pomazánce více vynikly. Dáme je do misky, přidáme pokrájená nebo hrubě nastrouhaná vejce, jemně pokrájenou světlou část lahůdkových cibulek, hořčici dle chuti, sůl, pepř a promícháme. Podle chuti přidáme do pomazánky ještě drobně pokrájenou kyselou okurku a nastrouhaný česnek.
  2. Do pomazánky můžeme přidat i trochu sádla, pokud by se nám špatně roztírala. Záleží totiž i na kvalitě samotných škvarků, do jaké míry jsou vyškvařené.
  3. Pomazánku natíráme na čerstvé plátky chleba, které dozdobíme drobně pokrájenou červenou cibulkou.

Další zajímavé články

reklama
reklama
reklama